5meionline
 

Dit is onze afdeling voor internetkunst & cultuur, dingen die speciaal voor internet zijn gemaakt. Of die, gelukkig, nog op internet te zien zijn. En ook dingen van een aantal mensen die ondanks alles toch geen plek konden vinden in de 'echte wereld'.
Deze afdeling is ook voor mensen die op 5 mei niet naar buiten kunnen of willen.

Er komen hier ieder jaar digitale kunstroutes, met verschillende thema's.

We krijgen dat voor 2017 niet voor elkaar maar in 2018 zal één van de routes een on-line reis zijn langs muziek die is uitgekozen door middelbare scholieren. Zij kiezen muziek die voor hen het mooiste is, vertellen waarom, en ook of die muziek wel of niet iets met vrijheid ( in de breedst mogelijke vorm) heeft te maken.
Daarbinnen vallen nog twee sub categorieën:
- vrijwel onbekende liedjes en muziek
- muziek waarbij het beeld mee speelt, bv film, muziekvideo of documentaire.

Er komt achtergrondinformatie over de nummers en een aantal bekende en onbekende kunstenaars en muzikanten zal vertellen welke van de door de leerlingen gekozen muziek hen het meeste raakt.

 

Als je op het twittersymbool hiernaast klikt zie je ons 'Verbind de Stippen' account.  Hier hebben we een aantal van onze links voor de digitale kunstroutes opgeslagen als 'tweets ' en verzamelen we nieuwe.    Follow DeWisch on Twitter

En hier nog wat voorbeelden van wat er in eerdere online cultuurroutes te zien was. Alle links openen in een aparte browser.

We geven achtergrondinformatie en dan zie je bijvoorbeeld dit

- Dit nummer kwam tot hem in een droom. Een van de laatste nummers die Billy Joel schreef. http:// youtu.be/hSq4B_zHqPM
en
- Wat nou als de prelude van Bachs cello suite no 1 was geschreven voor 8 cello's? http:// youtu.be/Ry4BzonlVlw

Of in een andere route: deze voorstelling van IkEgo uit Nederland: http://youtu.be/BYLv7Rn6ALg .

Heb je tips, wij houden ons aanbevolen. (Helaas kunnen we niet garanderen dat in het geval van bv YouTube filmpjes er geen reclame zal verschijnen, op onder in door langs tijdens voor na en over de beelden. We kunnen wel garanderen dat er mensen zijn die vinden dat het tijd wordt voor een weer reclamevrij en gratis alternatief met een goede gratis videospeler en die daar aan werken.)

( Als de computer of de laptop niet is aangesloten op een goede stereoinstallatie raden we je aan om een hoofdtelefoon te gebruiken. Die heb je al voor heel weinig geld en zelfs de goedkoopste zijn eigenlijk altijd beter dan de speakertjes in de computer. Bovendien ben je dan, ook letterlijk, veel meer verbonden met wat je ziet en hoort.) (Behalve als ie draadloos is.)