downloads
 

free downloads die ook gratis zijn !!
Hier komen afbeeldingen en bestanden die gratis zijn en vrij te gebruiken, mits in de positieve geest van de doelstelling. En als je wilt, ook ons eigen kleine logo voor internet kun je gewoon gebruiken om naar optredens en podia te verwijzen of naar deze site... En als je zelf iets hebt dat met 5 mei heeft te maken en gratis gedownload mag worden...

je kunt het logo gewoon je computer in slepen of 't met de rechtermuisklik selecteren en optie 'afbeelding opslaan als' kiezen

En je kunt er een link van maken naar deze site als je er deze html-code aan koppelt: <a ref="http://www.5meicultuur.nl" target="_blank"></a>

En je kunt hier straks bijvoorbeeld de
gratis 5 mei podium bouwvouwkleurplaat downloaden. (Met dichteressen en dansers !! en dichters en danseressen !! en dichteressen en danseressen, en zo door !!) En het pdf-file over de prachtigheid van kindertekeningen. En muziek en video's !! (We weten er al een stel maar dat blijft nog even een verrassing.)
En een speciaal voor 5 mei gemaakt pdf boekje van een 'niet koken kok', met foto's en heerlijke 5 mei feest recepten van drankjes en hapjes waarbij je dus niet eens hoeft te koken ! Ja, hééé..!
Wat zullen we nou -gratis- krijgen ?!

Goed om te weten: ook voor free downloads geldt dat de copyrights en beeldrechten nog steeds van de makers zijn. Wil je weten hoe dat zit met rechten op wat jij zelf maakt, en bijvoorbeeld wat daarmee gebeurt als je iets op Facebook zet? Een van onze redacteuren laat dat voor je opschrijven en dat kun je dan ook hier -free- downloaden !!!


 


de gratis
5meipodiumbo
uwvouwknipkleurplaat

Mocht je niet op een echt podium willen of kunnen, of wil je vast goed oefenen van te voren, dan is dit je ding!!!
Voor jong en oud een speciale bouwplaat van een podium, compleet met dichters, muzikanten, zangeressen, dansers en danseressen en natuurlijk makkelijk aan te vullen met zelf gemaakte figuurtjes ! Als ie klaar is: gratis te downloaden !!

 

 

podiumbouwvouwkleurplaat
er wordt nog aan gewerkt !het gratis
5 mei affiche

Gratis te downloaden.
Als je op de afbeelding klikt opent een pdf-file dat je kunt printen.

 

5 mei cultuur poster
de gratis
5 mei feest affiches

Downloads van allerlei blijde 5 mei cultuur affiches.

Heb je een leuk logo of affiche gemaakt voor 5 mei dat gratis mag worden gebruikt ?
Als je het ons stuurt zetten we het hier bij.

 

5meipodium
gratis


Handleiding om
zelf iets te beginnen in je eigen dorp, wijk, stad. HET IS GEEN ROCKET SCIENCE .
Hiernaast de 2013 versie, we werken aan een uitgebreide nieuwe editie, straks hier te downloaden en waarvan deel 1 dan ook op veel plaatsen in het land als poster is te vinden.

 

 


het gratis 5 mei cultuur
KookNietBoekje


Op ons verzoek speciaal gemaakt door niene.nu voor 5 mei. 29 prachtige pagina's mele lekkere recepten waarbij je niet hoeft te koken!! Niene kreeg les van de besten op dat gebied !

 KookNietBoekje


foto van gratis 5 mei cultuur kook niet boekjeKLIK OP DE FOTO
(Het is een vrij groot bestand,13Mb, maar dan heb je ook wat !!
Prachtige foto's en heerlijke recepten.)

 Heb je een 5 mei locatie,
een 5 mei tuin, een 5 mei tafel, of een 5 mei venster?


Als je op een afbeelding klikt kun je een A4 postertje (pdf) downloaden en printen.

5mei venster 5meilocatieposterRood 5meitafelposter 5meiTuin

 

de gratis...

'lesbrief' voor muziekdocenten van het middelbaar onderwijs over het 5 mei muziekproject. Stuur ons een mailtje en wij sturen de link naar de download. Van onze 'lesbrief' wordt een uitgebreidere vorm gemaakt, nagekeken, aangepast en uitgetest door muziekdocente Liesbeth Betten, maar deze download heeft nu al een
voldoende () voor de moeite van haar gekregen !
Zelden
, zegt zij, is lesgeven zo weinig lesgeven !

 

 

 

 


de gratis...

onderwijs pdf over tekenen en schilderen en andere downloads in voorbereiding.

 


Nieuwe rechtenvrije compositie ontdekt voor fanfare en harmonie!
We zijn bezig met de adaptatie van een score van Ton Doe voor fanfare en harmonieorkest. Dit muziekstuk is gezien de begeleidende tekst geschreven met de intentie om vrij en in vrijheid gespeeld te kunnen worden zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.

De vereniging Buma Stemra incaseert gelden voor aangesloten componisten als hun werk wordt uitgevoerd. Een goede zaak.
Maar in behoorlijk wat gevallen mag muziek gratis worden gespeeld. Ook een goede zaak. En wie weet, we zijn er mee bezig, misschien wordt er in de toekomst nog iets speciaal geregeld voor 5 mei.

 

Rechtenvrije compositie van Ton Doe voor fanfare en harmonie. Je vindt een versie van deze muziek onder ons 5meicultuurfilmpje van 2014 op you tube.

Wij proberen deze gratis score zo snel mogelijk on line te hebben.

(dan heb je nog tijd om te oefenen voor 5 mei)